Фарбування яєць на Великдень - шалено захоплююче діло. З турботою про вас хочемо запропонувати парочку простих варіантів як оригінально пофарбувати крашанки. Впевнені, що наші поради будуть вам до душі. Прислухайтеся до них, використовуйте свій креатив і в цьому році ваш святковий стіл наповниться новими фарбами!

 

Яйця з "мармуру"

 

 

Існує кілька варіантів як створити яйця з "мармуру".

1. Розбавте воду і барвник, налийте столову ложку масла, і все гарненько розмішайте.

2. Зварити яйця, остудити їх і по одному опускати в барвник. Коли будете виймати яйця, їх потрібно промокнути серветкою.

3. Дрібненько порізати лушпиння цибулі, вивалити намочений сире яйце в цьому лушпинні. Яйце, яке обліпили лушпинням, викласти на марлю, обернути нею і міцно зав'язати нитками. Мішечки з яйцями покласти в холодну воду, додати трохи солі і трохи зеленки. Варити яйця близько 15-20 хвилин, промити холодною водою і прибрати мішки. Сухі яйця натерти рослинним маслом для блискучого ефекту.

 

Яйця з красивими розводами

 

 

Для створення такого типу яєць потрібно: харчові барвники, оцет. Зваріть яйця та протріть оцтом. Розведіть барвники кожен в окремих посудинах. Покладіть яйце в одну з посудин з барвником, наполовину наповненою водою з барвником і провертайте його, одночасно поливаючи барвником з іншої посудини так, щоб ви бачили умовні смужки. Почніть з самого світлого відтінку.

 

Фарбуємо у барвистий колір за допомогою гумок і листя

 

 

Обмотайте яєчка гумками перед фарбуванням, і ви отримаєте гарні смужки. Спробуйте також змінити розташування гумок, а також офарблюйте по черзі різними кольорами, і ви отримаєте яйце з різнокольоровими смужками. Також ви можете взяти листочок рослини, накласти на нього яйце, обернути марлею і занурити в барвник. Далі помийте яйце водою і зніміть марлю. І ви отримаєте відбиток нашого листочка.

 

Метод «у цяточку»

 

 

Щоб у яйця був ефект цяточки, візьміть рис або ту крупу, яка у вас є. Мокрі яйця обваліть у крупі та загорніть у марлю, кінчики зав'яжіть нитками. Для кращого ефекту треба, щоб рис щільно прилягав до яйця. Пофарбуйте їх цибулевим лушпинням. Зніміть мішок, і ви побачите, що там, де був рис залишаться малі не прокрашені крапочки, створюючи той самий ефект у цяточку.

 

Фарбування яєць нитками х/б або клаптями

 

 

1.Окрасити яєчка можна за допомогою клаптиків. Замотайте їх в клаптики, зверху загорніть марлею. Варіть яйця протягом 20 хвилин. Після варіння знімайте клаптики.

2. Для фарбування яєць використовуйте бавовняні нитки.

 

 

Обмотайте яйця нитками х/б різних кольорів, варіть їх близько 20 хвилин на малому вогні. Виймайте, остудіть, зніміть нитки кокон. Вийдуть цікаві кольорові забарвлення.

 

Фарбування яєць за допомогою воскових крапель

 

 

Пофарбуйте яйце одним кольором. Після того як ви його остудили, накапайте на нього воском. Далі опустіть яйце в барвник з іншим кольором. Дана процедура може бути виконана кілька разів, щоб вийшли плями різних кольорів. Воскові крапки бажано акуратно прибрати з яйця, просто нагрійте трохи яйце і витріть серветкою.

Ви читаєте ці рядки - це означає що ви дочитали цю статтю до кінця і ми, команда WeMart, окремо дякуємо вам за це!

Якщо ця стаття була для вас корисною, не забудьте поділитися посиланням - https://we-mart.com/blog/gotovimsja-k-pashe/

Подаруйте своїм рідним і близьким справжнє свято з цікаво пофарбованими яйцями на великодньому столі. Світлої вам Великодня!