Зима повністю пішла, гріє сонечко і саме час подумати про початок дачного сезону. Адже багато хто з нас із задоволенням вирощують і овочі, і ягоди, і квіти. Хтось повністю забезпечує сім'ю вирощеними власноруч вітамінами, а хтось прикрашає свою ділянку квітами. Але для всіх, хто любить копирсатися в землі, важливо слідувати загальним правилам вирощування та догляду за рослинами.

 

 

Прибирання та початок робіт в саду та городі після зими

 

Насамперед належить зібрати ділянку біля будинку - клумби, город, сад. Для прибирання використовуються мітли, граблі. Необхідно згребти опале листя, вирвати з землі торішні засохлі рослини. Біологічний сміття можна використовувати для компосту, а такий, як поліетиленові пакети, пляшки - краще відправити на переробку. Після того, як позбулися сміття і навели порядок, необхідно провести обрізку дерев і чагарників. Для захисту майбутнього врожаю від шкідників можна провести обприскування садових дерев засобами захисту рослин, використовуючи обприскувачі для саду. Всі інші роботи проводите, орієнтуючись на календар садівника.

Секатором або пилкою видаляємо засохлі гілки і проріджують загущенность. Грунт, призначену під висадку рослин, необхідно скопати або розпушити, не зайвою буде перед посадкою підгодівля гуміносодержащімі органічними добривами, які забезпечать стійкість до стресів культурам, стійкість до захворювань і шкідників, і підвищать урожай до 40%.

Якщо ви серйозно налаштовані отримати серйозний урожай за сезон, то саме час висаджувати розсаду. Спочатку встановлюємо поліетиленовий парник для розсади і далі в такий спосіб готуємо ґрунт:

Акуратно знімаємо дерен (до 15 см).

Дезінфікуюча обробка грунту з розчином купоросу мідного (беремо на 5 літрів очищеної води 2 чайні ложки купоросу).

Перекопують і разрихліваем грунт.

Щоб земля була більш родюча вносимо такі добрива:

  • сечовина;
  • фосфорсодержащие добрива;
  • калійні;
  • магнийсодержащие;
  • крейда;
  • доломітове борошно;
  • водний розчин мікроелементів.

Важливо! Норми внесених добрив дивіться в інструкції виробника.

Розсада буде добре рости, якщо висаджувати насіння в прогріту грунт. А, щоб спростити посадку, використовуйте шланг для поливання, який при нашому посушливого літа, можна з чистою совістю назвати рятівником врожаю. Час посадки можна визначити використовуючи календар городника.

 

Які рослини вибрати для красивого саду

 

Кожен дачник, незалежно від площі його заміського маєтку, прагнути надати своїй ділянці красивий вид. Для цього активно використовуються різні товари для дачі, садові ліхтарі, красиві лавки для дачі і, звичайно ж, висаджуються рослини.

Облагородити свою ділянку можна посадивши такі трави як Луговий Мятлік, мітлиця або костриця. Всі ці рослини не вимогливі до погодних умов і мають гарні зелений зовнішній вигляд. Не обійтися в саду і без квітів:

Ціннія. Висаджується у відкритий грунт, в догляді не вимоглива. Квіти мають приголомшує колірну гамму.

Петунії. Самий невибагливий і невибагливий квітка. Висаджується в підвісні горщики, але повноцінно зростає і у відкритому грунті. Чи не боїться морозу і посухи.

Космея. Популярний для ландшафтного дизайну квітка, має багато кольорів. Як стверджує посадковий календар.

Ідея! Іноді, коли ділянка невелика, доводиться вибирати між користю і красою, тобто між овочами і квітами. Пропонуємо прикрасити свою дачу з користю. Скористайтеся плантаторів для овочів або плантаторів для ягід і ви отримаєте зелене прикраса, яке дозріє і принесе плоди.

 

Ягоди для вітамінів

 

Ягоди не тільки смачні, але і корисні. Наша улюблена полуниця багата на саліцилову і щавлеву кислоти, багато в ній калію і кальцію, а також вітамінів групи В і С, калій, кальцій. Полуниця виявляє легку потогінний засіб, сприяє нормалізації мікрофлори і виводить з організму токсини.
Малина містить фосфор, клітковину, магній і органічні кислоти. А завдяки її сильному потогінну і жарознижуючу дію, вона є незамінним засобом при застуді.

Королева вітаміну С - Чорна смородина. Рекордсмен за вмістом вітаміну С. Містить вітамін В, каротин, фосфор, кальцій, пектини, калій. Надає позитивну дію при проблемах серцево-судинної системи, органах травного тракту, при анемії.

Червона смородина. На відміну від чорної, в червоній високий вміст вітаміну В. В іншому вміст корисних речовин аналогічно чорній смородині.

 

Місячний посівний календар 2020

 

В основі всього органічного землеробства лежить місячний календар садівника-городника. Фази і цикли місяця мають прямий вплив на життєвий цикл рослин. Тому, якщо ви налаштовані отримати хороший урожай культур, то слід прийняти його до уваги.

Висаджувати насіння, пересаджувати розсаду краще в такі дні:

  • Помідор 27 березня - 1 квітня.
  • Перець, баклажан з 19 березня по 2 квітня.
  • Огірок, кабачок, гарбуз, диня, кавун з 29 березня по 4 квітня.
  • Бобові культури з 15 по 19 березня.
  • Капуста з 27 по 31 березня.
  • Зелень (цибуля на зелень, артишок, кріп, салат, шпинат і ін.) З 2 по 6 березня.
  • Коренеплоди з 9 по 18 березня.

 

Календар робіт в саду і городі:

 

  • Робити щеплення, окуліровать, вкорінювати вусики та підщепи останній тиждень березня.
  • Прополювати, проріджувати, обрізати відростки і вусики з 23 по 25 березня
  • Обрізати, прищипувати з 25 по 29 березня.
  • Вносити прикореневе підживлення з 28 по 31 березня
  •  
  • Підгортати, перекопувати, орати, культивувати - останній тиждень березня.

Роботи в саду і городі вимагають чимало сил і часу, але і дають результат у вигляді квітучих і здорових рослин. Спростити свою працю можна скориставшись сучасними товарами. Наприклад, набагато зручніше працювати на землі зі спеціальними рукавичками, які захищають манікюр від води і бруду.

Крім цього на правій рукавичці є гострі пластикові кігті, за допомогою які легко видаляти бур'яни, копали землю, проводити посадку розсади.

Гідного врожаю!