Літо - ідеальна пора для смачних фруктів і корисних фрешів. Одним з найбільш цікавих екзотичних фруктів є ананас, який містить багато вітамінів і мінералів, а також робить тільки позитивний вплив на організм.

 

Швидкий спосіб очищення ананаса

Ананас - смачний фрукт, який можна знайти практично в будь-який час року в магазині або на ринку. Одним з важливих моментів є його правильна очищення, яка може створити деякі труднощі й проблеми. Зараз існує багато відео в інтернеті, як почистити ананас самостійно, але це не завжди відбувається так швидко, як хотілося б.

Спеціальний ніж для ананаса допоможе зробити процес очищення швидким і приємним. Тепер перед вами більше не буде стояти питання, як порізати ананас. Ви зможете акуратно очистити і нарізати плід на красиві часточки, а соковиту м'якоть використовувати в приготуванні страв, для оформлення десертів, салатів або коктейлів. Існує величезна кількість рецептів з ананаса для приготування найрізноманітніших гарячих страв, салатів і десертів. На деяких з них ми зупинимося більш детально.

 

 

Фреш - джерело корисних вітамінів

З порізаного ананаса готують смузі і різні коктейлі, але найпростіший і неймовірно корисний напій - це свіжовичавлений сік. Він наповнить ваш організм вітамінами і мінералами. За смаком ви можете змішувати ананас з іншими фруктами і овочами. Один з таких дієтичних напоїв можна приготувати, взявши 1 стебло селери, 1 огірок, пучок петрушки і 3 часточки свіжого ананаса. Всі інгредієнти необхідно змолоти в блендері без додавання цукру і солі. Випити сік потрібно протягом 15 хвилин після приготування, щоб ананасово-овочева суміш не втратила своїх корисних властивостей.

 

Салат на будь-який смак

Є чудовий рецепт салату з ананасом, шинкою, корейської морквою, сиром і кукурудзою. Вам буде потрібно по 200 г кожного продукту: шинка, свіжий ананас, твердий сир, кукурудза, морква по-корейськи і пару столових ложок майонезу. Наріжте шинку довгими брусочками, а ананас - великими шматочками. Натріть сир на дрібній тертці або середньої. Додайте кукурудзу, моркву, майонез і ретельно перемішайте.

 

Коктейль з ананаса

З ананасів також роблять алкогольні напої, які особливо популярні в тропічних країнах. Наприклад, ананасове вино дуже популярно в Коста-Ріці. Карибський коктейль Піна Колада, в який крім ананасового соку, ще додають кокосове молоко і світлий ром, знайшов світову популярність. На Кубі і в деяких країнах Південної Америки також люблять охолоджуючий мате з ананасами, який просочений ромом.

 

Морозиво з ананасів

Страви зі свіжих ананасів заряджають вітамінами і енергією, а також хорошим настроєм. Особливо - якщо це морозиво, виготовлене своїми руками. Для приготування морозива необхідно з ананаса зробити пюре. Далі приготувати цукровий сироп на воді. Після змішати ананасове пюре, цукровий сироп і лимонний сік. Змішану суміш залити у форми для морозива і відправити в морозилку.

 

Ананасовий десерт

Пропонуємо вам спробувати зробити ананасовий десерт без випічки і з додаванням концентрованого молока. До нього чудово підійдуть консервовані ананаси і кедрові горішки або подрібнений смажений мигдаль, які будуть добре поєднуватися за смаком. Вам буде потрібно 300 мл молока (концентрованого), півбанки консервованого ананаса, 70 гр кедрових горіхів або мигдалю і 15 гр швидкорозчинного желатину.

Спочатку необхідно відкинути ананаси на сито і злити сироп. Після цього замочіть желатин, і залиште на 10-15 хвилин до набухання. Готуйте його на невеликому вогні, але не кип'ятіть. Знімаємо желатин і збиваємо міксером до великої піни, одночасно при цьому неспішно додаємо молоко. Налийте отриману масу в силіконові формочки і поставте на 60 хвилин у холодильник. Можна зверху на схопила желе красиво розкласти шматочки ананаса і кедрові горіхи. Фінальний етап - ставите десерт в холодильник до повного загустіння.

Будемо раді, якщо ви поділитеся цією інформацією зі своїми друзями і рідними про те, як почистити ананас швидко, а також приготувати з нього вишукані страви без зайвих зусиль!